Podijeli objavu

U službenom priopćenju javnosti Buckinghamska palača obznanila je kako se princ Harry i Meghan Markle više neće koristiti titulama vojvode i vojvotkinje od Sussexa te su britanskim poreznim obveznicima primorani vratiti 2,4 milijuna funti utrošenih na obnovu doma Frogmore Cottage.

‘Nakon višemjesečnih razgovora i novijih rasprava, drago mi je što smo zajedno pronašli konstruktivan i podupirući put za mog unuka i njegovu obitelj. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji’, napisala je u službenom priopćenju javnosti kraljica Elizabeta.

‘Prepoznajem izazove koji su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim im se zahvaliti na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u Commonwealthu i šire, a posebno sam ponosna na to što je Meghan tako brzo postala dio naše obitelji koja se nada kako će im danas postignuti dogovor omogućiti započinjanje sretnog i mirnog novog života’.

Buckinghamska palača dodala je u zasebnoj izjavi da su prema novom aranžmanu koji je dogovoren sa Harryjem i Meghan ‘oni dužni odstupiti od kraljevskih dužnosti’ i više neće primati javna sredstva za kraljevske dužnosti, dodavši kako će sve rečeno stupiti na snagu u proljeće ove godine, navodi Hina.

Harry (35) i njegova američka supruga, bivša glumica Meghan (38), izazvali su ovaj mjesec krizu u kraljevskoj obitelji objavivši da žele smanjiti svoje kraljevske dužnosti i provoditi više vremena u Sjevernoj Americi, te biti financijski neovisni, prenosi Tportal.hr.

Kraljica i njezina obitelj zadnjih su dana dogovarali s državnim dužnosnicima kako će se to provesti u praksi.

Podijeli objavu