Podijeli objavu

Meghan i ja krećemo u nepoznato ali stvarno nismo imali izbora, poručio je princ Harry u prvom istupu u javnosti nakon najave odstupanja para sa službenih dužnosti u britanskoj kraljevskoj obitelji.

Želim jasno poručiti da Meghan i ja ne odlazimo nikamo, naglasio je princ u nedjelju navečer u Londonu u govoru na dobrotvornoj večeri u organizaciji Sentebalea, organizacije za pomoć djeci južne Afrike oboljeloj od AIDS-a čiji je suosnivač.

»Ujedinjeno Kraljevstvo moj je dom i mjesto koje volim i to se neće promijeniti«, dodao je.

Par je prošlog mjeseca na Twitteru objavio da će se »povući s položaja ‘visokih’ članova Kraljevske obitelji i nastojati postati financijski neovisni«.

»Mogu zamisliti što se sve slušali i možda čitali u proteklim tjednima. Zato želim da istinu čujete od mene, koliko je s vama mogu podijeliti – ne kao princ ili vojvoda, već kao Harry.«

Uvijek ću gajiti najdublje poštovanje prema baki, mom vrhovnom zapovjedniku, istaknuo je.

Meghan i Harry se konačno oglasili: 'Idemo u nepoznato, ali stvarno nismo imali izbora' 1

»Nadali smo se da ćemo moći i dalje služiti Kraljici, Commonwealthu i mojim vojnim udruženjima, ali bez javnog novca. To je, nažalost, nemoguće«.

»Pomirio sam se s time, znajući da to neće utjecati ni na mene kao osobu ni na moju odanost«.

Kada smo se Meghan i ja vjenčali, »bili smo uzbuđeni, puni nade i spremni služiti. Zato me jako žalosti što je ovako završilo. Moja odluka da se žena i ja povučemo nije bila lagana«, dodao je.

»Tome su prethodili mjeseci razgovora i godine izazova i znam da nisam uvijek sve radio kako treba ali što se ovog tiče, zaista nije bilo druge«, zaključio je princ.

Tekst govora objavljen na Twitteru para, navodi BBC.

Prema dogovoru postignutom u subotu s kraljicom Elizabetom i visokim članovima kraljevske obitelji, par više neće službeno predstavljati monarha. Od proljeća više neće koristiti kraljevske titule i povući će se s dužnosti, uključujući i one vojne. Zadržat će privatna pokroviteljstva i članstva u udrugama, navodi BBC.

Autor: HINA

Podijeli objavu