Podijeli objavu

U Meksiku su prošle godine izvršena 34.582 ubojstva, najviše od 1997. godine od kada se prikupljaju službeni podaci o ovim teškim nedjelima, javlja Anadolu Agency (AA).

Meksičke vlasti su priopćile da je ovo prosječno 95 ubojstava dnevno, ili četiri po satu. Također, broj ubojstva izvršenih prošle godine veći je za 2,5 posto nego godinu ranije.

U Meksiku, zemlji sa oko 126 milijuna na stanovnika, problem ubojstava je sve veći od 2006. godine kada je značajno intenzivirana borba protiv trgovine drogom.

Prema podacima Tajništva Nacionalnog sustava javne sigurnosti Meksika, od tada je skoro 275.000 osoba ubijeno u toj zemlji.

Iako su u nekoliko akcija uhićeni ili ubijeni vodeći ljudi, kampanjom ipak nisu uspjeli smanjiti nasilje vezano za drogu, pa su čak imali i više ubojstava jer su se kriminalne grupe počele međusobno obračunavati, navodi Bljesak.info.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador je ranije izjavio da će nasilje u Meksiku biti smanjeno mnogo snažnijom i odlučnijom borbom protiv siromaštva i isključivosti.

Podijeli objavu