Podijeli objavu

Bivša kandidatkinja za predsjednicu Hillary Clinton u novom je dokumentarcu kritizirala svog demokratskog rivala Bernieja Sandersa, danas ponovno kandidata za Bijelu kuću, prozvavši ga nesposobnim američkim senatorom koji se “nikome nije sviđao”.

Clinton se priključila sporu između Sandersa i Elizabeth Warren, njegove aktualne demokratske rivalke za ovogodišnje izbore, koja je rekla da je on na privatnom susretu 2018. navodno rekao da žena ne može pobijediti aktualnog predsjednika Donalda Trumpa.

Clinton je u dokumentarcu televizijske platforme Hulu koji će u subotu biti prikazan na filmskom festivalu Sundance rekla kako to pokazuje “obrazac” u napadima na žene iz Sandersove kampanje.

Time se ponovno pokazala gorčina koja vlada između Clinton i Sandersa otkad se on pokazao njezinim snažnim protukandidatom na demokratskim predizborima 2016. godine. Podržavatelji demokratkinje optužuju Sandersove pobornike da su kritiziranjem Clinton pomogli Trumpu da uđe u Bijelu kuću.

“Godinama je bio Kongresu. Podržavao ga je jedan senator. Nikome se ne sviđa, nitko ne želi raditi s njim, nije postigao ništa. Bio je karijerni političar. To je sve koještarija i žao mi je što ljudi to ‘puše'”, govori Clinton u dokumentarcu, otkriva Hollywood Reporter.

Taj ju je magazin nedavno pitao stoji li i dalje iza tih riječi, na što je ona odgovorila da stoji.

Sanders je u srijedu pak priopćio kako je “danas usredotočen na jedan monumentalan trenutak američke povijesti – suđenje o opozivu Donalda Trumpa”.

“Zajedno ćemo to provesti i poraziti najopasnijeg predsjednika u američkoj povijesti”, objavio je.

Clinton je njegovu kampanju kritizirala i zbog kulture vrijeđanja i napadanja.

“Reći ću i da to nije samo on, nego i kultura oko njega. To je vodstvo njegove kampanje. To su njegovi istaknuti pobornici. To su njegovi online podržavatelji i neumorni napadi na njegove suparnike, posebice žene”, rekla je Clinton za Hollywood Reporter.

AUTOR:

Podijeli objavu