Podijeli objavu

Polufinale je na rasporedu u petak u 18 sati

Norveški izbornik Christian Berge uspio je odmoriti ključne igrače Sandera Sagosena i Christiana O’Sullivana protiv Slovenije pa će u dobrom stanju dočekati petak i polufinale s Hrvatskom.

“Nije nam važno s kim igramo. Mogla je to biti i Španjolska. Obje reprezentacije su vrhunske”, poručio je Berge.

Utakmica između Norveške i Slovenije igrala se nakon one između Hrvatske i Španjolske pa su domaćini mogli kalkulirati. Znali su konačan poredak u drugoj skupini. Dojam je da su željeli izbjeći Španjolce jer ih nisu pobijedili od 1997. Izgubili su 16 utakmica i jednu odigrali bez pobjednika. Napomenuo mu je to novinar norveške TV2 koji smatra da su utakmice protiv Španjolske noćna mora za njih.

“Vi potežete te priče. Momčad koja trenutačno igra jednom se srela sa Španjolskom i izgubila s jednim golom razlike, a nismo se posebno borili”, poručio je Berge. Sander Sagosen također se osvrnuo na utakmicu s Hrvatskom.

NORVEŽANI NAJAVILI RAT PROTIV DUVNJAKA I DRUŠTVA: Otkriveno i zašto su željeli izbjeći Španjolce: ‘Zato je bolje da igramo s Hrvatskom’ 1
ProfimediaFoto: Profimedia

Pohvalio Hrvate

“Čeka nas rat na parketu. Oni su vrlo jaka momčad s odličnim individualcima. Moramo igrati jako dobro i u napadu i u obrani”, kazao je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku, a s njim se složio i Berge.

“U obrani igraju 5-1 i 6-0. S puno toga se trebamo nositi, ali to smo napravili i ranije i vidjet ćemo hoćemo li moći i sada”, kazao je Berge.

Rukometni stručnjak norveške TV2, Bent Svele, vjeruje da je za Norvešku bolje što igra s Hrvatskom.

“Jako dugo nismo pobijedili Španjolsku. Bolje je što igramo s Hrvatskom. Mislim da nam bolje leži. Imaju lošije vratare, a Norveška bi se mogla bolje nositi s njihovom obranom”, smatra Svele.

Podijeli objavu