Podijeli objavu

Jučer je 78. godini umro Terry Jones, britanski komičar i režiser najpoznatiji kao član i osnivač originalne postave komičarske grupe Monty Python, javljaju britanski mediji. Jones se godinama borio s rijetkim oblikom demencije, a preminuo je 21. siječnja navečer u svome domu dok je uz njega bila supruga, objavila je njegova obitelj.

Jones je rane skečeve grupe pisao zajedno sa Michaelom Palinom, prijateljem i kolegom iz studentskih dana na sveučilištu Oxford. U skečevima je i glumio, a posebno uspješan bio je u ulogama sredovječnih žena i muškaraca iz više klase.

PISAC I POLITIČKI KOMENTATOR

Najveće uspjehe ostvario je kao režiser filmova grupe Monty Python. Sam je režirao „Brianov život” i „Smisao života”, dok je na režiji filma „Monty Phyton i Sveti gral” surađivao s još jednim proslavljenim članom skupine, Terryjem Gilliamom.

Nakon razlaza skupine nastavio je raditi kao režiser, pa tako stoji iza filmova „Vjetar u vrbama” i „Hrabri viking Erik”. Osim igranih filmova, režirao je i povijesne dokumentarce. Pisao je knjige za djecu i političke komentare za neke od najvećih britanskih medija, uključujući The Guardian i The Daily Telegraph.

Izvor: Telegram.hr

Podijeli objavu