Podijeli objavu

Redatelj Dario Juričan na svojem je Facebook profilu upitao u srijedu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa kada će dobiti svoj počasni doktorat, s obzirom na to da je imao više glasova na predsjedničkim izborima od Milana Bandića na europarlamentarnim izborima, ističe Hina.

“Akademska zajednica je lider društva i obradovalo me da se došlo do saznanja kako je čišćenje od korupcije i klijentelizma istinska opasnost za napredak našeg društva i velika prepreka svekolikom blagostanju, te da korupciju treba unapređivati, a ne suzbijati”, napisao je taj bivši predsjednički kandidat.

Juričan se time osvrnuo na Borasov demantij na tekst o klijentelizmu na Sveučilištu koji u točki 15 doslovno kaže: ‘Nije točno da je Sveučilište potrebno očistiti od korupcije i klijentelizma’.

Kada sam to pročitao, kaže Juričan, shvatio sam da smo istomišljenici, samo što ja takav model želim proširiti na cijelu državu, prenosi Jutarnji.hr.

“U svrhu bržeg ostvarenja tog cilja šaljem obrazloženi zahtjev da mi dodijelite počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, što je u obostranom interesu”, ironično je napisao Juričan.

REKTORE BORAS, KAD ĆE MOJ DOKTORAT? JA NUDIM JANJETINU!Poštovani rektore Boras,nakon što sam pročitao demanti Vašeg…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Dienstag, 28. Januar 2020

Dodao je kako je na predsjedničkim izborima svojim postotkom glasova daleko nadmašio rezultat rektorova “pajde”, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na europarlamentarnim izborima.

“Smatram da mi pripada i dio akademskog plijena, pa zahtijevam da me po hitnom postupku uvrstite kao prvi prioritet za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu”, naglasio je Juričan.

Ustvrdio je da će, kada preuzme Zagrebački holding, “poduplati mizerni dio novca” koji je gradonačelnik iz proračuna izdvojio za Sveučilište u prozirnoj nakani da se jeftino dočepa doktorata.

Juričan je napisao da kada nastupi “za akademsku zajednicu tragičan događaj” Borasova odlaska u mirovinu, on mu predlaže da se javi “specijalistu adventologije dr. Denisu Mohenskom” kako bi mu se dodijelile dvije adventske kučice na prestižnoj lokaciji kako ne bi ostao bez dostatnih prihoda za održavanje teško stečenog standarda života.

“Nadam sa da ćemo uskoro imati prilike dogovoriti se oko svega. Kad bolje razmislim, možemo preskočit sastanak i ceremoniju, donesite mi doktorat, idemo odmah na janjetinu”, stoji u Juričanovoj objavi.

Podijeli objavu