Podijeli objavu

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za Kosovo Viola von Cramon-Taubadel ocijenila je za beogradski tisak da “Srbija napušta europski put” i da predsjednik Aleksandar Vučić državu vodi na autoritaran način, dok je političko nadmetanje gotovo nemoguće jer je oporbi uskraćen javni medijski prostor, javlja Hina.

Von Cramon-Taubadel je izjavila za list “Danas” od petka kako ne postoji prostor da neka oporbena stranka bude predstavljena na javnoj televiziji, niti u bilo kojim srpskim medijima sa širom frekvencijom te da su procedure u Skupštini Srbije grubo kršene prije nego je dio oporbe odlučio bojkotirati rad srbijanskog paprlamenta, navodi Glas Istre.

“S te točke gledišta, Srbija definitivno napušta put EU integracija, ponašajući se na način koji je više nego za žaljenje. Srbija je važna europska zemlja koja nesumnjivo pripada EU, ali mora stoga pokazati više napora i više poštovanja za demokratska pravila”, ocijenila je njemačka euzastupnica.

Ona se nada da će dijalog Beograda i Prištine biti obnovljen poslije formiranja vlade u Prištini, ali sugerira kako nije dobro da se “Vučić i Thaci izvlače i rade šta žele jer im Bruxelles postavlja pitanja samo u vezi s dijalogom”.

Podijeli objavu