Podijeli objavu

Odbojkašice SOK Mostar su na najbolji mogući način ušle u nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH. 

Proteklog vikenda u svojoj su dvorani, možda i lakše od očekivanog sigurnom igrom nadigrale ekipu “He na Drini” iz Višegrada s uvjerljivih 3:0 u setovima.

Pred “Sokicama” ovaj put stoji, barem na papiru, nešto lakši protivnik u okviru 15. kola PL. Ekipa Kule iz Gradačca je šestoplasirana ekipa na ljestvici, ali djevojke iz Gradačca su skupile 14 bodova u odnosu na 28 koliko imaju Mostarke.

U odsustvu najbolje odbojkašice i kapetanice SOK Mostar Tamare Ćešić svoju šansu sjajno je iskoristila Marija Jakić koja je bila “X faktor” u pobjedi nad Višegrađankama. Marija u najavi ove utakmice  kaže slijedeće:

Pobjeda s visokih 3:0 protiv ekipe iz Višegrada dala nam je veliki vjetar u leđa“, kaže Marija i dodaje:

Protiv ekipe Kule iz Gradačca kroz prizmu svega očekujemo pobjedu iako će one imati prednost domaćeg parketa. Naravno, one su na svom terenu puno agresivnije i borbenije i svakako je da nas ne očekuje laka utakmica. Svjesne smo toga i uvjerena sam da ćemo svakako kući donijeti 3 boda.

Meni osobno je naravno drago što sam dočekala priliku i što sam je, mislim, iskoristila. Potrudit ću se da je koristim što više mogu, iz utakmice u utakmicu. Rad, trud i želja su put do uspjeha, time se vodim“, kazala je Marija Jakić u najavi.

Podijeli objavu