Podijeli objavu

Radnicima Aluminija istekao je i otkazni rok te je preostalih stotinu danas napustilo krug tvrtke. Napustili su je i članovi Uprave koji su krajem prošle godine dali ostavku.

Ostali su samo čuvari, dok se ne odluči o sudbini pogona.

Čekaju se i nalazi istrage o poslovanju tvrtke, koja je sada usmjerena na odnose Aluminija s određenim dobavljačima, javlja Al Jazeera.

Kako se navodi, planirano je da se ugovor zaključuje na razdoblje od 15 godina, s mogućnošću produženja na dodatnih 15 godina. Navodi se kako zakupnik prihvaća obvezu zaposliti, čim stupi Ugovor o zakupu na snagu minimalno 80 radnika Zakupodavca u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ugovora.

Sljedeća je obveza pokrenuti proizvodnju u pogonu Ljevaonice u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog ugovora o zakupu. Kao preduvjet navodi se da je imovina zakupa u radnom stanju.

Potom bi novi vlasnik zaposlio 90 dodatnih radnika u roku od 60 dana kada se pokrene pogon Ljevaonice Zakupodavca te minimalno 50 dodatnih radnika unutar 12 mjeseci otkad pogon Ljevaonice bude u punom proizvodnom pogonu.

Ipak, izgleda da od te priče neće biti ništa jer su Aluminij napustili svi, a ni vlast nije optimistična.

 

Podijeli objavu