Podijeli objavu

Dok u singlu naši predstavnici nisu briljirali na ovom Australian Openu, u parovima imamo pobjednika! Nikola Mektić je s Barbarom Krejčikovom u tri seta bio bolji od Murraya i Mattek Sands (5-7, 6-4, 10-1).

Hrvatska ima Grand Slam pobjednika! Nikola Mektić je u paru s Čehinjom Barbarom Krejčikovom osvojio Australian open! Nakon što su na nevjerojatan način izgubili prvi set, pokazali su karakter te se vratili u drugom set, dok su u super tie breaku pokazali moć i glatko slavili (5-7, 6-4, 10-1) protiv Bethanie Mattek-Sands i Jamieja Murraya!

Prvi je to Grand Slam naslov za Nikolu Mektića, a valja istaknuti da je Krejčikova na obraniLa naslov prvakinje u mješovitim parovima jer je prošle godine Australian Open osvojila turnir u paru s Amerikancem Ramom. Sve je počelo odlično za Hrvata i Čehinju, uzeli su prednost servisa protivnicima i koračali prema osvajanju prvog seta. Ali kod 5-4 izgubili su servis za set, te kasnije još jedan i na kraju prokockali set sa 7-5, pišu 24sata.hr.

No, u drugom setu su otišli na 5-2 sa dva oduzeta servisa i izgledalo je da će biti lagano, no nije bilo baš tako. Vratili su se breakom Mattek-Sands i Murray na 5-3, približili i na 5-4, ali ipak bez izgubljenog poena zadržali su set i izborili super tie break. A tamo je tek  bila prava rapsodija, donosi Dnevnik.ba.

Murray i Mattek-Sands na svom servisu nisu osvojili ni poena, dok su Mektić i Krejčikova izgubili samo jedan te sa nevjerojatnih 10-1 odnijeli titulu Grand Solam pobjednika!

Podijeli objavu