Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković odbacio je kritike na svoj račun zbog toga što jučer nije nazočio otvorenju Europske prijestolnice kulture u Rijeci, već je bio na službenom sastanku u Portugalu, javlja HRT.

Rekao je da nije čuo izjavu izabranog predsjednika Zorana Milanovića da je u Portugal trebao poslati šefa kabineta i biti na otvorenju.

– Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa u nešto. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture. U interesu mi je da zahvaljujući sastancima poput jučerašnjeg, ja dolazim tamo u funkciji predsjedavajućega Vijeća, on je možda to zaboravio, nije se vjerojatno dugo bavio time pa možda nije svjestan onoga o čemu smo jučer razgovarali, znači da ćemo u idućoj financijskoj perspektivi dobivati sredstva da bismo pomagali i ovakve projekte kao što je EPK u Rijeci. Prema tome, te trivijalne komentare uopće neću komentirati, rekao je Plenković, dodajući da su u Rijeci bili ministrica kulture, ministar prometa i turizma, akademik Zvonko Kusić…

– Fizički je neizvedivo biti i u Portugalu i u Rijeci, rekao je Plenković. Dodao je da i neki lijevi aktivisti to spominju te da bi bilo bolje da to ne komentiraju.

Na pitanje o kandidaturi bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka rekao je da je to jučer komentirao u Portugalu. Nije htio komentirati jučerašnji prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Komentirajući kritike Ivana Penave rekao je da će se u unutarstranačkoj kampanji otvoriti karte od kraja i vidjeti tko je što napravio i na kojem planu.

– U mandatu naše Vlade Hrvatska gospodarski zdravo raste, za razliku od mandata ovoga tko nepotrebno komentira tko je gdje u kojem trenutku 1. veljače, rekao je Plenković.

– Recite gospodinu Penavi da malo detaljnije prati što se sve radi, a naročito što se radi za grad Vukovar. To bi bilo jako dobro, dodao je.

O koronavirusu je rekao da Vlada ima stvari pod kontrolom i da nema panike. Osvrnuo se i na odluku Suda EU o arbitraži sa Slovenijom rekavši da vode računa o nacionalnom interesu i da se radi o krupnoj pobjedi.

Komentirajući svoju najavu da će za vikend razgovarati s ministrom obrane Damirom Krstičevićem kratko je rekao da on ostaje ministar, a na pitanje je li slučajno da je afera s Krstičevićevom imovinskom karticom izašla u vrijeme uoči izbora u HDZ-u rekao je:

– Imate vi ljude, puno vremena, ne rade ništa, gledaju kako podmetati drugome i prenositi trivije, a ne baviti se bitnim.

– Svatko treba ispuniti imovinsku karticu kako piše u formularu. Pa nije to… (…) To su teme koje su passe, zaključio je Plenković.

Izvor: Kamenjar.com

Podijeli objavu