Podijeli objavu

Nepoznati napadač nožem je na ulici u Londonu teško ozlijedio više ljudi. Policija ga je upucala, a napad povezuju s terorizmom.

Nepoznati muškarac u nedjelju je u Londonu na ulici nožem napao ljude i ranio dvije osobe. Jedna je žena zadobila lakše ozlijede, dok se ranjeni muškarac bori za život.

Također, još je jedna osoba ranjena staklom koje je puklo nakon što je policija počela pucati na napadača.

Sky News je objavio da je policija potvrdila da se radi o islamistu koji je bio na policijskom popisu potencijalno opasnih osoba. Napadač je nosio prsluk s lažnim eksplozivima, navodi Dnevnik.hr.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Alvir događaj je pratila iz Belfasta te opisala tijek napada: “Napadač je oko 14h po lokalnom vremenu naoružan nožen najprije ušao u trgovinu i krenuo u napad. Potom je iz trgovine izišao i izbo prolaznicu koja je bila na biciklu.”

“Naravno, nastala je panika. Policija je brzo stigla i napadač je ustrijeljen, ali se građani i dalje pozivaju da izbjegavaju tom dijelu grada. Zasada nije poznato identitet napadač niti se zna je li bio vuk samotnjak ili pripadnik neke šire terorističke mreže”, dodala je Alvir.

Svjedoci napada u šoku

”Čula sam tri pucnja i počela bježati. Bilo je strašno, još uvijek se tresem”, ispričala je jedna svjedokinja za Reuters.

 

Podijeli objavu