Podijeli objavu

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovio je da nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kada je snimljen u prebrzoj vožnji, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu, javlja Hina.

– Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali, rekao je Nikola Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova. Istaknuo je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti.

– Rekao sam sve što mogu komunicirati, dodao je.

Josip Ćelić u prebrzoj je vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenje podnio je potkraj listopada, kada je snimka te vožnje objavljena u medijima, prenosi Hrt.hr.

“Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada”

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru, koji je Ćelića oslobodio optužbi. Na ponovljeno pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom rekao da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

“Svakodnevno spašavamo živote migranata”

Na pitanje ima li kontrolu nad radom policije na granici s Bosnom i Hercegovinom pri postupanju s migrantima, koji se u susjednoj državi žale da ih policija tuče i oduzima im imovinu, Milina je kazao kako sve prijave provjeravaju, čak i kada su anonimne.

– Pokušavamo na svaki način doći do podataka, rekao je Milina, naglasivši da hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata.

– Imate niz primjera gdje se radi o spašavanju migranata, a također imamo i potvrde u nekoliko slučaja gdje su potpuno bile lažne optužbe kada smo uspjeli utvrditi činjenično stanje, ustvrdio je glavni ravnatelj. Dodao je kako je bilo i primjera nehumanog postupanja s migrantima, zbog čega su neki policijski službenici udaljeni iz službe i podvrgnuti disciplinskim postupcima.

Podijeli objavu