Podijeli objavu

Prilikom obavljanja redovnog obilaska postajnog područja službenim plovilom na rijeci Dunav, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u utorak su, oko 7,30 sati, tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli dozivanje u pomoć na stranom jeziku.

Ubrzo su uočili nekoliko osoba kako plutaju u hladnom Dunavu, držeći se za pomagala. Policajci su im odmah pritekli u pomoć, a kad su se približili, vidjeli su četvoricu muškaraca koji se na gumenim zračnicama kotača bore sa strujama Dunava, pokušavajući doći do obale Republike Hrvatske.

(FOTO) HRVATSKA POLICIJA SPASILA ŽIVOTE ČETVORICI MIGRANATA Plutali su Dunavom i dozivali u pomoć: 'Bili su umorni, iznemogli i pothlađeni' 1

Policijski službenici izvukli su muškarce iz vode te ih smjestili na policijsko plovilo – tad su primijetili da se radi o četvorici migranata u dobi od 30-ak godina koji su pokušali prijeći rijeku Dunav iz smjera Republike Srbije, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska.

Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni pa su ih policajci utoplili, pružili im prvu pomoć i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijska plovila na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći. Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kojom su raspolagali te im pripremili tople napitke i hranu kako bi se ugrijali.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali su spašene osobe i pružili im liječničku pomoć. Utvrdili su da muškarci nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni.

(FOTO) HRVATSKA POLICIJA SPASILA ŽIVOTE ČETVORICI MIGRANATA Plutali su Dunavom i dozivali u pomoć: 'Bili su umorni, iznemogli i pothlađeni' 2

Nakon što su se oporavili, migranti su prevezeni u prostorije Postaje granične policije Beli Manastir, gdje je u tijeku utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu, donosi Jutarnji.hr.

O ovom po život opasnom pokušaju nezakonitog prelaska rijeke Dunav u zimskim uvjetima odmah je obaviještena i granična policija Republike Srbije kako bi prevenirala ovakve pokušaje, s obzirom na stvarnu opasnost po život tih ljudi.

(FOTO) HRVATSKA POLICIJA SPASILA ŽIVOTE ČETVORICI MIGRANATA Plutali su Dunavom i dozivali u pomoć: 'Bili su umorni, iznemogli i pothlađeni' 3
Podijeli objavu