Podijeli objavu

Kako smo izvijestili ranije, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine, a da nisu bili predmetom javne rasprave.

N1 uskoro je izvijestio kako je na to reagirao gradonačelnik Bandić. “Predložit ću da se svi amandmani povuku, jer moja želja nije bila da se ide amandmanima, to je bila želja HDZ-a”, izjavio je.

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP).

‘MI SMO FILTER’

“Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti”, istaknuo je Mikulić danas, u subotu. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.

Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasovati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasuje o izmjenama i dopunama.

Na opasku novinarke kako taj produljeni rok ne znači da neće podržati sporne amandmane, kazao je da ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve ono što je u skladu s procedurama i zakonom.
“Mi smo, kao koalicijski partneri jedan od filtra, rekli da neke stvari iz tih i tih razloga ne možemo podržati. Svi oni koji kažu kako nemamo svoj stav varaju se”, rekao je.

POLA MILIJUNA ČETVORNIH METARA

Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače.

Prema postojećem prijedlogu GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište, navodi Telegram.hr. Oporba ga je ocijenila ‘uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske’.

Podijeli objavu