Podijeli objavu

Oko 3 sata ujutro došlo do velikog požara u Termama Čatež, koje se nalaze u blizini hrvatske granice, javlja lokalna vatrogasna postaja Cerklje. U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasnih društava.

Uspjeli su spriječiti širenje požara, a liječnička pomoć pružena je dvjema osobama koje su se nagutale dima. Smještene su u bolnicu u Brežicama.

Kako javlja 24ur.com, gorio je objekt od oko 750 kvadrata, a dodaju i da je šteta na objektu ogromna.

Izgorio je najveći dio Cabana Caffea koji je smješten između Zimske termalne rivijere i vanjskog klizališta, javlja lokalni portal Eposavje.

terme catez

terme catez….proprio quando vegno mi… un solo wend di pausa all'anno ed ecco cosa sucede

Gepostet von Leo Effe am Freitag, 7. Februar 2020

U tijeku je očevid kojim bi se trebali utvrditi uzroci požara, a policija će o svemu obavijestiti nadležno tužiteljstvo.

Glasnogovornica PU Novo Mesto, Alenka Drenik, poručila je kako je policija dojavu o požaru dobila u 03:02 sata.

“Unatoč naporima velikog broja vatrogasaca iz 16 vatrogasnih postrojbi, objekt je u potpunosti izgorio, a šteta je velika. Policajci, kriminalisti i kriminalistički tehničari PU-a Novo Mesto će danas provesti očevid i odrediti uzrok požara”, izvijestila je.

U gašenju požara su sudjelovalii vatrogasci iz posebne vatrogasne postaje Krško jer se sumnjalo kakoo bi mogli gorjeti opasni materijali.

Ob 2.59 je v Termah Čatež, občina Brežice zagorel večji objekt dimenzij 75 x 10 metrov. Posredovali so gasilci…

Gepostet von Pgd Cerklje am Freitag, 7. Februar 2020

U Termama Čatež je bilo više požara tijekom godina. Zadnji je zabilježen u studenom prošle godine. Dvije kuće su izgorjele u travnju 2015. godina, a još gori požar dogodio se u rujnu 2012. godine kada je pet kuća za odmor izgorjelo, od čega su tri izgorjele u potpunosti.

Manji požar izbio je u toplicama u kolovozu 2011. godine kada je izgorjela sauna, a u lipnju 2010. je izgorjela jedna od suvenirnica.

Najveća šteta na Termama nastala je na kraju 2001. godine kada se zapalio krov koji pokriva dio s bazenima u termama, prenosi Maxportal.hr. Taj požar gasilo je preko 100 policajaca, a gotovo je uništi stariji dio Terma s bazenima.

Podijeli objavu