Podijeli objavu

Kako je potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš, u zagrebačku zaraznu bolnicu Dr. Fran Mihaljević primljena su dva muškarca sa sumnjom na koronavirus.

Beroš je rekao da zasad nemaju ozbiljnijih zdravstvenih problema, a jesu li zaraženi koronavirusom, saznat će se u večernjim satima. U tijeku su pregledi i testiranja, piše Index.hr.

Jedan je bio u Kini proteklih mjesec dana te je tamo imao nekakvu virusnu upalu i ozdravio je. No, vratio se i opet počeo kašljati. Drugi je Kinez koji je došao iz Belgije, a čija je mama bila u Kini. Ona je zdrava, a on sad ima nekakvu virozu, rekao je hrvatski ministar.

Vjerojatno će obojica biti stavljena u izolaciju dok se točno ne utvrdi što im je.

Ne moraju ništa značiti njihovi simptome, ali teoretski sve je moguće. Ne treba dizati paniku, poručio je ministar.

Dosad u Hrvatskoj nitko nije bio pozitivan

Nekoliko testiranja provedeno je dosad u Hrvatskoj, ali nitko nije bio pozitivan na koronavirus. Dvojica mladića bila su izolirana u vinkovačkoj bolnici te testirana, nalazi su bili negativni. Jedan pacijent bio je testiran u Dubrovniku i taj je nalaz bio negativan. Testirani su bili i jedan pacijent u splitskoj bolnici te osječkoj bolnici te Kineskinja u pulskoj bolnici.

Podsjetimo, dvojica mladića rođenih 1996. i 1997. godine hospitalizirani su u vinkovačkoj općoj bolnici. Oni su bili dio grupe od deset radnika koji su se vratili s rada u Kine, a ostalih osam radnika je bilo na kućnoj njezi s obvezom javljanja epidemiologu. Jedan je radnik s područja Slavonskog Broda, a devetorica su s područja Vukovarsko-srijemske županije. Stigli su iz Šangaja, gdje su radili za jednu hrvatsku građevinsku tvrtku, prenosi Jabuka.tv.

U Dubrovniku je bio hospitaliziran 30-godišnji hrvatski državljanin koji je putovao na Daleki istok, ali nije bio u samoj Kini.

Podijeli objavu