Podijeli objavu

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena korona virusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je u subotu japansko ministarstvo zdravlja.

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda, ističe Hina.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato rekao je u petak da je 41 putnik na kruzeru zaražen korona virusom uz 20 prethodno identificiranih slučajeva. Testirani putnici su pokazivali simptome ili su bili u bliskom kontaktu s osobama koje su razvile simptome, navodi ministarstvo zdravstva. Zaraženi pacijenti će se prevesti u bolnice u Tokiju i susjedne gradove, donosi N1.

Usred epidemije korona virusom koja je već usmrtila više od 700 osoba u Kini, japansko ministarstvo zdravstva priopćilo je u subotu da je oko 279 od 3.700 putnika i članova posade testirano na korona virus.

Dodatna testiranja provest će se ako ostali putnici počnu pokazivati simptome bolesti.

Stručnjaci navode da se virus može prenijeti kašljanjem i kihanjem zaražene osobe, ali i širiti preko kontaminiranih površina.

Na kruzeru se nalazi i šestero hrvatskih državljana.

Na upit N1 televizije, iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Japanu kazali su kako su u stalnom kontaktu s japanskim vlastima vezano uz sve novosti o situaciji na kruzeru Diamond Princess.

“Svi hrvatski državljani, putnik i članovi posade, nalaze se u izolaciji u svojim kabinama, u ovome trenutku ne pokazuju simptome bolesti.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu hrvatskim državljanima pruža svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, stoji u odgovoru iz Veleposlanstva.

Podijeli objavu