Podijeli objavu

Švicarska 25-godišnja skijašica Corinne Suter bila je najbrža (1:19.46) na superveleslalomu za Svjetski kup voženom u nedjelju u njemačkom Garmisch Partenkirchenu i ostvarila svoju drugu pobjedu u karijeri, a prvu u ovoj disciplini.

Nitko nije očekivao ovakvu završnicu: Pobjeda Švicarke Corinne Suter 1

Drugo mjesto je osvojila Austrijanka Nicole Schmidhofer sa zaostatkom od 43 stotinke za pobjednicom, a uspjeh Švicarki upotpunila je Wendy Holdener osvajanjem trećeg mjesta (+0.70).

Najveće iznenađenje priredila je s Francuskinja Tiffany Gauthier koja je sa startnim brojem 24 osvojila četvrto mjesto, a od trećeplasirane Holdener je bila sporija za jednu stotinku.

Najbolja njemačka skijašica Viktoria Rebensburg, koja je u slavila u subotnjem spustu, doživjela je naizgled težak pad između drugog i trećeg prolaznog vremena, ali se nakon ukazane pomoći sama spustila do ciljne arene.

Rebensburg je bila jedna od 17 skijašica koje nisu završile utrku, a na startu ih je bilo 52.

Unatoč tome što zbog smrti oca nije došla u Garmisch Partenkirchen, Amerikanka Mikaela Shiffrin ostala je na vrhu redoslijeda za Veliki kristalni globus sa 1225 bodova, 145 više od Talijanke Federice Brignone koja je u nedjelju osvojila peto mjesto, javlja Hina.

Nitko nije očekivao ovakvu završnicu: Pobjeda Švicarke Corinne Suter 2U redoslijedu za superveleslalomski Mali kristalni globus u vodstvo je došla Corine Sutter sa 300 bodova, ispred Brignone (261) i Schmidhofer (206).

Sljedeća natjecanja skijašica za Svjetski kup bit će održana u Kranjskoj Gori, umjesto u Mariboru, gdje su na rasporedu veleslalom (subota, 15. veljače) i slalom (nedjelja, 16. veljače), donosi Novi list.

Podijeli objavu