Podijeli objavu

Sumnja se da je 34-godišnji Hrvat u Austriji dvije godine lažno prijavljivao dohodak zbog čega mu je država isplatila 40.000 eura socijalnih davanja te da je prevario nekoliko austrijskih tvrtki za barem 210.000 eura

Policijska uprava Primorsko-goranska izvijestila je o uhićenju 34-godišnjeg Hrvata za kojeg je Državno odvjetništvo u Beču još 30. listopada raspisalo europski uhidbeni nalog. Prema austrijskom zakonu, muškarac je osumnjičen za kazneno djelo profesionalne teške prijevare.

Naime, sumnja se da je u protekle dvije godine lažno prijavljivao imovinsko stanje, zbog čega mu je iz austrijskog državnog proračuna isplaćeno 40.000 eura (298.000 kuna) socijalnih davanja. No, utvrđeno je da ima tvrtku veće materijalne vrijednosti u inozemstvu. Sumnjiči ga se i da je prevario nekoliko austrijskih tvrtki i tako ih oštetio za najmanje 210.000 eura (1.564.500 kuna).

Prilikom njegova uhićenja opatijska je policija pretresla njegov stan i urede te pronašla dokumentaciju koja bi mogla potvrditi sumnje austrijske policije. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Podijeli objavu