Podijeli objavu

Pomorska policija privela je četiri talijanska državljanina na splitski Prekršajni sud, a njihova ribarica na kojoj su u hrvatskim teritorijalnim vodama uhvaćeni u krivolovu sprovedena je u luku Split, izvijestila je policija u srijedu.

KRIVOLOV U HRVATSKIM VODAMA Pomorska policija privela četiri talijanska ribara 1

Policija je u priopćenju navela da su u utorak oko 11 sati službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka i pomorski policajci “tehničkim sustavima za nadzor državne granice na moru”, na hrvatskom teritorijalnom moru s udaljenosti od 12 nautičkih milja osmotrili talijansko ribarsko plovilo koje je “načinom plovidbe upućivalo” na gospodarski ribolov i na nezakonit prelazak državne granice na moru.

Talijansku ribaricu potom je sustiglo plovilo pomorske policije na samoj graničnoj crti oko 11,55 sati, javlja Hina.

U trenutku “uzapćenja” na talijanskoj ribarici nalazila su se četiri člana posade, svi talijanski državljani. Ribarica je sprovedena u luku Split dok je nad talijanskim državljanima zbog povrede odredbi Zakonika o schengenskim granicama kao i zakona kojima se regulira morsko ribarstvo provedeno kriminalističko istraživanje, kažu u policiji, prenosi Novi list.

Podijeli objavu