Podijeli objavu

‘Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekspresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj’

Kolinda Grabar-Kitarović odradila je svoje kao predsjednica te se danas oprostila od Pantovčaka uz buket i poljubac koji je dobila od novog predsjednika Zorana Milanovića. Premda je kroz kampanju svom silom htjela ostati u “predsjedničkoj rezidenciji”, ipak je morala prepustiti svoje mjesto drugome. Njezin posljednji pogled na dvore izgledao je vrlo emotivno, što je potvrdila i stručnjakinja za komunikaciju Ana Šimunović.

“Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekpresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj. Da je bila emotivna mogli smo vidjeti prilikom dolaska, zasigurno joj nisu bili laki trenuci”, kazala je komunikologinja za RTL Direkt.

Grabar-Kitarović pomno odabrala odjevnu kombinaciju

Da je predsjednica tijekom svog zadnjeg dana na poslu htjela zablistati pokazuje i odjevna kombinacija koju je obukla na inauguraciju. Dalibor Betti, dizajner modne kuće “TRUE designed”, kazao je da je tu u pitanju bio akromatski niz te da je on napravio devet skica pa je u konačnici odabrana kombinacija koju je Grabar-Kitarović nosila na svečanosti.

NAPUSTILA PANTOVČAK; Stručnjakinja o Kolindinom držanju: ‘Vidjelo se to prilikom dolaska, ali i iz posljednjeg pogleda na dvore’ 1

“Haljina je od viskoze i poliamida. Poliamid je ubačen zato da se ne gužva jer uvijek kad radim haljine za nekakve važne događaje, pogotovo kad se dolazi autom, važno je da osoba koja dolazi nije izgužvana”, kaže dizajner.

Milanović pomirljiv prema Grabar-Kitarović

Teške riječi Milanović i Grabar-Kitarović ostavili su iza sebe te su pola sata razgovarali tijekom primopredaje dužnosti. Isprva je bilo sve neugodno i njih dvoje su prvo razgovarali o vremenu. Prva osoba kojoj je Milanović prišao bila je upravo bivša predsjednica, a komunikologija Šimunović smatra da je njihov odnos doživio evoluciju.

NAPUSTILA PANTOVČAK; Stručnjakinja o Kolindinom držanju: ‘Vidjelo se to prilikom dolaska, ali i iz posljednjeg pogleda na dvore’ 2

“Rekla bih da je odnos sada već aktualnog predsjednika doživio jednu evoluciju. Sjećamo se kako je bilo na početku njihove suradnje. Zapravo bilo je odbijanje suradnje. Na simboličkoj razini od strane predsjednika i odbijanje rukovanja”, kazala je Šimunović za RTL Direkt.

Nakon ceremonije predsjednica je otišla te Milanoviću rekla: “Svako dobro, javi se!”

 

Podijeli objavu