Podijeli objavu

Slovenski putnici s kruzera Diamond Princess trebali bi iz Japana u Europu biti prebačeni do kraja tjedna s putnicima iz Njemačke, Hrvatske, Rumunjske i Grčke, javljaju u srijedu slovenski mediji.

Kako  je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, zajednički transport putnika, koji su do sada na kruzeru bili u karanteni zbog novog koronavirusa, dogovorilo je više članica EU-a, a glavna partnerica u organizaciji leta prema Europi je Italija.

Do organiziranja takvog zajedničkog leta je došlo jer prethodno nije postignut dogovor s  komercijalnim aviokompanijama. Na kruzeru je šest putnika iz Slovenije, tri bračna para bez djece.

Kako prenose slovenski mediji, danas je  s broda počeo proces iskrcavanja putnika koji imaju potvrdu s negativnim nalazom sumnje na koronavirus.

Po zadnjim podacima, navodno je test kod dvoje Slovenaca bio s negativnim ishodom, dok za preostalo četvero podataka još nema. Japanske su vlasti jučer objavile da su testirani svi putnici, ali se za neke čekaju nalazi, pa bi se svi putnici s broda trebali iskrcati, kako se pretpostavlja, do četvrtka.

U hrvatskom ministarstvu vanjskih i europskih poslova u srijedu se doznaje da je hrvatski državljanin, koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess, napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade, ističe Hina.

Putnici s kruzera Diamond Princess, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami, prenosi Večernji.hr.

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade.

Podijeli objavu