Podijeli objavu

Sudionike unutarstranačkih izbora, a poglavito potencijalne kandidate, poziva da se suzdrže od “senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke, stoji u priopćenju

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a priopćilo je u četvrtak da nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu potencijalnog kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača, koji je ustvrdio da se zbog angažmana u njegovom stožeru prijetilo nekim članovima stranke.

Kovač je u srijedu izjavio da se prijetilo ljudima u njegovom stožeru, kao i onima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi ili državnim tvrtkama. Rekao je da su prijetnje prijavili Središnjem izbornom povjerenstvu, koje to nije shvatilo ozbiljno.

“S obzirom da Središnje izborno povjerenstvo do danas nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu od gospodina Kovača ili njegovog stožera, kao ni od bilo kojeg drugog člana HDZ-a, dužni smo na ovaj način reagirati i opovrgnuti točnost tih navoda”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan.

‘Neka Kovač odmah prijavi svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama’

Povjerenstvo poziva Kovača da mu odmah prijavi svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama ili pritiscima usmjerenim prema bilo kojem članu HDZ-a. Sudionike unutarstranačkih izbora, a poglavito potencijalne kandidate, poziva da se suzdrže od “senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke”.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u srijedu je izjavio kako nije čuo ni za jedan konkretan primjer da se otežava prikupljanje potpisa na terenu ili da se članovima prijeti ako nekom od kandidata daju potpis.

“Nemam ni jednu konkretnu informaciju, čini mi se da se takve opće formulacije koriste kako bi stvorio dojam da nešto ne štima ili je riječ o pritisku kako bi se lakše došlo do potpisa”, rekao je Jandroković nakon sjednice stranačkog Predsjedništva.

Podijeli objavu