Podijeli objavu

Iako sve okolnosti gnjusnog zločina kojeg je Slavonac Rudolf Herman počinio nad svojom suprugom Brigitte u njemačkom mjestu Bad Soden-Salmunster još nisu službeno razjašnjene, neslužbeno se doznaje kako je razlog ubojstva – ljubomora.

Naime, Brigitte se navodno željela rastati, što Hermanu nije dobro “sjelo”. Odlučio ju je ubiti, a izveo je to na posebno gnjusan način zaklavši ju pred djecom od 13 i 15 godina.

– Kad ju je ubo, oštrica noža dugačka 20 centimetara odlomila se. Napad je bio toliko nasilan…”, svjedočio je tužitelj Dominik Mies.

Zločin se dogodio u utorak oko 5 sati kada su susjedi pozvali policiju radi vrisaka koji su dopirali iz kuće. Najprije su čuli svađu supružnika, a potom i vriske djece koja su, nažalost, svemu svjedočila.

Policija je ženu pronašla u kuhinji, a Herman je pobjegao, da bi se kasnije sam predao policiji.

Rekonstrukcija zločina bit će otežana jer Herman ne želi o tome govoriti.

– Djecu su preuzele njemačke institucije, ne znamo još što će s njima biti, otkriva Brigittina obitelj iz Splita.

Oženili su se, živjeli u Splitu pa otišli raditi u Njemačku

Inače, Herman i Brigitte upoznali su se u Splitu gdje je radio kao zaštitar, a bavio se i kickboxingom. Bivši poslodavci i trener kažu kako je bio kulturan, miran i povučen. Dapače, kažu, na poslu je uspješno prošao sve psihotestove.

– Oženio se Splićankom Brigittom i prije nekoliko godina otišli su u Njemačku.

S druge pak strane, Hermana susjedi i prijatelji obitelji opisuju kao suštu suprotnost.

– Bio je ljubomoran, a maltretirao ju je i dok su bili u Hrvatskoj. Jednom prilikom završila je u bolnici na Firulama, svjedoči poznanik obitelji.

Čini se kako je Brigitte još jedna u nizu žrtava obiteljskog nasilja na koje godinama nitko nije reagirao.

Podijeli objavu