Podijeli objavu

Hrastov Hrvoje Zekanović je vladajuću koaliciju nazvao Hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom i izvrijeđao zastupnike srpske manjine, i Milorada Pupovca

ZAGREB – Sabor će radni tjedan završiti glasovanjem, među ostalim, i o popisu stanovništva.

Zekanović izvrijeđao Pupovca, ovaj ga nazvao Hrvojem Srboljubom Zekanovićem 1

Iako je glasovanje trebalo započeti točno u podne, kasnilo je desetak minuta jer se čekalo da se u sabornici pojave predstavnici nacionalnih manjina. Oporba je to iskoristila kako bi se povukla iz dvorane i na taj način pokušala srušiti kvorum, javlja N1.

No, manjinci su se kasnije ipak pojavili u dvorani i glasovanje je krenulo, no vrlo brzo je kratko prekinuto. Naime, problem je nastao oko novog Zakona o popisu stanovništva, gdje je većina odbila amandmane manjinaca.

Zbog toga je i zastupnik češke manjine Vladimir Bilek u ime Kluba nacionalnih manjina zatražio stanku, kako bi se konzultirali oko glasanja o zakonu. ‘Tražim stanku jer su naši amandmani odbijeni’, kazao je Bilek.

Stanku je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić, koji je također kazao da se moraju konzultirati oko glasovanja.

Na to se javio Hrastov Hrvoje Zekanović koji je vladajuću koaliciju nazvao Hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom i izvrijeđao zastupnike srpske manjine, i Milorada Pupovca.

Zekanović izvrijeđao Pupovca, ovaj ga nazvao Hrvojem Srboljubom Zekanovićem 2

‘Hrvoje Srboljub Zekanović je pokazao zašto klub smatra da su ova dva mandmana trebala biti prihvaćena’, odgovorio je pak Milorad Pupovac.

Na to se opet javio Zekanović i ponovno prozvao zbog trgovačke koalicije, na što su manjinci napustili sabornicu.

Jandroković je nakon toga odobrio tražene stanke.

Podijeli objavu