Podijeli objavu

Američki milijarder i ekološki aktivist Tom Steyer, žestoki kritičar predsjednika Donalda Trumpa koji se borio za njegov opoziv, povukao se u subotu iz utrke za demokratsku predsjedničku nominaciju nakon predizbora u Južnoj Karolini na kojima je osvojio treće mjesto, javlja Hina.

Potvrdio je to za Reuters izvor iz njegove kampanje. Steyer tako izlazi iz utrke na dan kada je osvojio najbolji rezultat do sada na demokratskim predizborima, osvojivši, prema predviđanjima, treće mjesto iza Joea Bidena i Bernieja Sandersa.

“Iskreno, ne vidim put kako da osvojim predsjedničku nominaciju”, kazao je Steyer svojim pristašama u Južnoj Karolini.

Steyer (62) je uložio milijune dolara u utrku u Južnoj Karolini nadajući se da će afroamerički glasači osigurati veliki poticaj njegovoj kampanji za nominaciju.

“Bio sam u ovoj utrci kako bih govorio o stvarima do kojih mi je najviše stalo i za koje ću nastaviti mariti istom mjerom”, istaknuo je Steyer

Njegovim odustajanjem u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju ostaje šest ozbiljnih kandidata koji se natječu za mjesto glavnog izazivača predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima u studenome, prenosi Glas Istre.

Podijeli objavu