Podijeli objavu
16:15

“Od kada je uspostavljen Stožer mnogo nam je lakše raditi. Ukupno 177 bolesnika je testirano,a troje u pripremi i epidemiološka situacija ostaje povoljna u Hrvatskoj.

Naših četvoro djelatnika s kruzera otpušteni su s broda, ali provest će još 14 dana u karanteni u Japanu. Neki će se vratiti potom u Hrvatsku, a neki ostaju dalje raditi tamo”, kazao je Vili Beroš.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju u 16 sati je priopćio kako nakon jutrošnje informacije o još jednom oboljelom od koronavirusa novih oboljelih nema.

15:48

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Olivera Majić rekla je da je Stožer spreman svakoga trena pružiti sve usluge iz svoje ovlasti te je građanima preporučila samo oprez, kao što se radi inače u situacijama kada se pojavi gripa, bez panike.

15:25

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) izdali su upute kako pravilno čistiti površine i koja sredstva koristiti prilikom dezinfekcije prostora zbog virusa.

čišćenje, čistoća, rukavice, rukavice za čišćenje, kupaonica, čišćenje kupaonice

Preporučuju da, prije nego počnete s čišćenjem, stavite masku i rukavice. Osim toga, važno je izbjegavati dodirivanje lica tijekom čišćenja.

13:25

Novi koronavirus ne pokazuje znakove povlačenja, o čemu svjedoče novi slučajevi zaraze u više europskih zemalja u nedjelju, unatoč naporima vlasti da njegovo širenje zaustave.

 

koronavirus
12:22

“Očekujemo slabljenje virusa, ali moramo biti i spremni da će biti drugačije”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u TNT-u kod Nataše Božić.

 

Vili Beroš
9:57

Naknada od samo 2129 kuna mogla bi biti razlog da se prešuti veza sa zaraženim, piše u nedjelju Jutarnji list, navodeći da HZZO osobama u izolaciji zbog koronavirusa daje bitno manje od iznosa prosječne plaće.

bolovanje, bolovanja
9:20

U Kini su u subotu zabilježena 573 nova slučaja koronavirusa, što je najveći tjedni porast zaraženih u toj zemlji ovoga tjedna, dok je u Južnoj Koreji prijavljeno 376 novih slučajeva u nedjelju.

SAD nakon prve smrti od koronavirusa uvodi nova ograničenja putovanja.

9:10

Anketa HGK pokazala je da dvije trećine (66 posto) hrvatskih tvrtki već osjeća negativne posljedice situacije s koronavirusom na svom poslovanju, a preko polovice njih (53 posto) je izjavilo da im je pao promet.

 

uvoz izvoz gospodarstvo
8:46

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

S ovim novim slučajem broj zaraženih COVID-19 koronavirusom porastao je na sedam.

Riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke.

8:44

Na Zagrebačkoj su burzi prošloga tjedna Crobex indeksi oštro pali, pri čemu je izbrisano oko 8 milijardi kuna tržišne vrijednosti dionica, što je posljedica negativnog trenda na svjetskim burzama zbog širenja koronavirusa.

 

zse, zagrebačka burza
8:44

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale više od 10 posto, što je njihov najveći tjedni gubitak od financijske krize 2008., jer bi zbog širenja koronavirusa u svijetu gospodarske štete mogle biti veće nego što se prije procjenjivalo, piše N1.

 

dow jones, wall street, burza
8:43

Australski zdravstveni dužnosnici objavili su u nedjelju kako je u toj zemlji zabilježen prvi slučaj smrti od koronavirusa, dok je istodobno Irska zabilježila svoj prvi slučaj zaraze tim virusom.

Podijeli objavu