Podijeli objavu

”Umro je Božidar Alić”, objavio je to na svojem Facebook profilu Suverenist Pero Kovačević, upućujući obitelji poznatog glumca sućut. Prema Kovačevićevim saznanjima, Alić je umro noćas.

Inače, riječ je o poznatom hrvatskom glumcu rođenom u Zagrebu. Alić je rođen 1954.godine u Zagrebu gdje je završio Akademiju dramske umjetnosti, stručno se usavršavao i u milanskom Piccolo teatru, a u početku svoje karijere imao je seriju cjelovečernjih koncerata s maestrom Brankom Bulićem, snimio je i CD pjesama na talijanskom, surađivao s pokojnim Arsenom Dedićem te dobio Porina za featuring pojavljivanje na albumu Vlac Coffeja. Snimio je oko tisuću radijskih drama, na radiju recitirao brojne pjesnike, piše Dnevno.hr.

Alić je u javnosti poznat po domoljubnim stavovima, a iza njega su i brojne televizijske te kazališne uloge. Glumio je u serijama Zabranjena ljubav, Naša mala klinika, Ponos Ratkajevih te brojnim drugima. Između ostaloga ostavrio se kao glumac i u filmovima Četverored, Duga mračna noć, Sestre, Holding.

Podijeli objavu