Podijeli objavu

Policija je u utorak u nekoliko njemačkih saveznih zemalja izvršila pretrese uperene protiv radikalno desne grupe “Aryan Circle Germany”.

“Dvanaestorica osumnjičenih su se u lipnju prošle godine udružili u organizaciju ‘Aryan Circle Germany’ s ciljem pripremanja i poduzimanja napada na strance”, priopćilo je u utorak državno odvjetništvo u Flensburgu.

Prema istim informacijama, osumnjičeni zasad nisu definirali konkretne ciljeve napada.

Prilikom pretresa je zaplijenjena veća količina propagandnog materijala i digitalnih dokaza o osnivanju ekstremističke skupine.

Neki od osumnjičenih su već u prošlosti bili kažnjavani zbog kršenja zakona o posjedovanju oružja kao i zbog kaznenih djela s radikalno desnom pozadinom, navodi Hina.

“Aryan Circle Germany” je osnovana po uzoru na “Aryan Circle” koji je sredinom osamdesetih osnovan u zatvorima s ciljem propagiranja nadmoćnosti bijele rase.

Njemačka vlada je, nakon napada na sinagogu u Halleu prošle jeseni i pokolja s radikalno desnom pozadinom ovog mjeseca u Hanauu, najavila oštriji odnos prema ekstremno desnoj sceni, prenosi Tportal.hr.

Podijeli objavu