Podijeli objavu

U Bosni i Hercegovini zabilježeni su prvi slučajevi zaraze koronavirusom, potvrdio je u četvrtak ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.

Zaraza je potvrđena kod jednog muškarca i njegova sina, učenika u osnovnoj školi »Branka Ćopića«.

Šeranić je kazao da je muškarac smješten u bolnicu, a dijete je pod nadzorom. Škola je zatvorena dok se ne provede potpuna dezinfekcija.

»Vrijeme je da poduzmemo predviđene mjere«, kazao je Šeranić na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci.

Muškarac koji je obolio od virusa COVID-19 radi u Italiji, a u Banjoj Luci mu žive supruga i sin. Sam se javio liječnicima po dolasku iz Italije radi testiranja pošto je osjetio simptome poput povišene tjelesne temperature. Njegovo stanje, kako tvrdi ministar zdravlja, stabilno je i osjeća se razmjerno dobro.

Tijekom dana bit će provedeno testiranje djece koja su bila u kontaktu s oboljelim učenikom, a građanima je dana uputa da postupaju sukladno ranije predviđenim mjerama poput pojačane osobne higijene i samoizolacije u sumnjivim slučajevima.

U Banjoj Luci potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom kod oca i sina 1

Ravnatelj Kliničkog centra u Banjoj Luci Vlado Đajić kazao je da imaju način provoditi testiranja, a unutar posebnog odjela imaju osiguran prostor za smještaj do 50 pacijenata koji eventualno obole od koronavirusa, ističe Hina.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kazao je da su gradske vlasti spremne reagirati, a građanima starije dobi preporučio je pojačane mjere opreza i suzdržavanje od sudjelovanja na masovnim skupovima, donosi Novi list.

»Ništa se neće posebno mijenjati. Radi o se o preventivnim mjerama vezanima za jednu obitelj i jednu školu«, kazao je Radojičić.

Podijeli objavu