Podijeli objavu

Zbog  dugova  od  oko  1,3 milijuna  eura kojeg su napravile ranije  Uprave, ozbiljno je  doveden u pitanje daljnji  rad  Košarkaškoga  saveza  BiH, pišu bosanskohercgeovački mediji.

Kako u petak piše sarajevski “Dnevni avaz” krovna košarkaška kuća BiH u prošloj godini je  poslovala  pozitivno, međutim nekoliko  sudskih  presuda  koje se u svakom trenutku mogu aktivirati i blokirati račune su ozbiljna prijetnja daljnjem  radu Saveza.

Iako je  u prošloj godini dužnicima vraćeno oko 300 .000 eura neizvjesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u tijeku  kao i  obnovljene  istrage  Tužiteljstva  BiH  koje  istražuje prijave o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu  u  bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju “Avaza” koji se poziva na službene podatke iz  KS BIH,  taj  Savez  najviše  duguje  dobavljačima, oko  650 .000  eura,  te  zaposlenicima, izbornicima i sucima, a oko 170 000 eura  se odnosi na posudbe. Bivši  čelnici Saveza su samo zbog  nedolaska  na  suđenja skrivili dug od oko 180.000  eura.

Novi Upravni odbor na čelu s proslavljenim  košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran na tu dužnost u listopadu 2018.godine,  planira  u tekućoj godini  ostvariti  pozitivan  financijski bilans od  oko 190 .000  eura i vratiti  značajan iznos dugovanja, javlja Hina.

Svoj optimizam temelje  na uspješnoj  prošloj  godini u kojoj je  Košarkaši savez  BiH ostvario veće prihode u odnosu na  troškove u iznosu od oko  200.000 eura, donosi Glas Istre. Čelnici  saveza i dalje strahuju i nadaju se da  Tužiteljstvo ipak  neće blokirati račune  Košarkaškoga  saveza  BiH  tim  prije  što  ove godine najbolje  muške i ženske  seniorske selekcije  igraju  važne  kvalifikacijske utakmice  za  EURO  sljedeće  godine, dok je BiH organizator Europskoga  prvenstva  za kadetkinje.

Podijeli objavu