Podijeli objavu

Bivši filmski producent Harvey Weinstein odveden je u zloglasni njujorški zatvor Rikers, deset dana nakon što je osuđen za silovanje i seksualni napad.

Šezdesetsedmogodišnji producent od povijesne presude 24. veljače bio je u bolnici na Manhattanu nakon što se žalio na bolove u prsima.

Weinstein, čiji su filmovi osvajali Oscare, nakon operacije prevezen je u bolničku jedinicu u Rikersu, rekao je agenciji AFP njegov glasnogovornik Juda Engelmayer.

– Uklonjeno mu je začepljenje, rekao je Engelmayer. Nekoliko američkih medija prenijelo je da je Weinsteinu ugrađen stent.

Weinstein je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyji 2006. te za silovanje Jessice Mann, bivše glumice, 2013. Oslobođen je krivnje po dvije točke optužnice za predatorski seksualni napad, za što je mogao dobiti doživotni zatvor.

#MeToo pokret protiv neprimjerenog seksualnog ponašanja na presudu se osvrnuo kao na povijesnu, no Weinsteinov tim kaže da će uložiti žalbu.

Rikers je jedan od najpoznatijih američkih zatvora u kojemu su bile zatvorene slavne osobe poput Sida Viciousa iz Sex Pistolsa, rapera Tupaca Shakura i bivšeg glavnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna, ističe Hina.

Veliki kompleks, poznat po redovitim nasilnim ispadima protiv zatvorenika i čuvara, zatvorit će se 2026. godine, prenosi Hrt.hr.

Podijeli objavu