Podijeli objavu

Tomislav Horvatinčić danas je došao na Županijski sud u Zagrebu kako bi mu sudac izvršenja kazne zatvora dao termin kada se mora javiti na izdržavanje kazne.

Određeno je da se Horvatinčić u Remetinec mora javiti 30. ožujka. No, njegov odvjetnik Velimir Došen kazao je da će se na tu odluku žaliti u roku od tri dana jer je Horvatinčićevo zdravstveno stanje loše.

Oni su danas sudu predali medicinsku dokumentaciju koja će biti poslana zatvorskoj bolnici. Naime, bolnica se treba očitovati je li moguće Horvatinčiću omogućiti liječenje, a o njihovu očitovanju ovisit će hoće li Horvatinčić 30. ožujka ići u Remetinec.

Podsjetimo, on je pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora jer je 2011. skrivio nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro. Horvatinčić je danas ponovo izrazio sućut obitelji poginulog para te naveo kako sin poginulih Talijana nije fer kada ga optužuje da je lažno bolestan i izbjegava kaznu. Pojasnio je da je od nesreće naovamo imao nekoliko ozbiljnih operacija, a da rasprave unatoč tome nikad zbog njega nisu odgađane, ističe Večernji.hr.

Horvatinčić je i naveo da je djeci poginulih Talijana uplaćeno 400 tisuća eura od čega je, kako je kazao, 200 tisuća uplatilo osiguranje, a drugu polovicu on osobno.

Podijeli objavu