Podijeli objavu

Nema sportskog, društvenog ili glazbenog velikog događaja koji nije otkazan u Europi i svijetu zbog koronavirusa i brige za javno zdravstveno stanje. Otkazan je teniski turnir Indian Wels, skijanje u Kranjskoj Gori bit će bez gledatelja, otkazana su dva velika sajma IT Take Over u Hrvatskoj te sajam komunikacija u Rovinju. U studiju 4 gostovao je Damir Vranić direktor Eventima u Hrvatskoj i Sloveniji?

– Situacija u Hrvatskoj nije trenutno alarmantna međutim možemo očekivati da će nastupiti određeni broj otkazivanja događaja koja su zakazana za 3, eventualno 4 mjesec, ovisno o tome kako će se situacija razvijati.

Vranić je istaknuo da je na organizatorima događanja da sukladno preporuci nacionalnog stožera odluče hoće li se događaj održati i pod kojim uvjetima, piše Hrt.hr.
Mi vidimo da je praksa da se događaji ne otkazuju nego odgađaju za neki drugi termin, rekao je.

Za sada nisu otkazani događaju u ljetnoj turističkoj sezoni tipa Ultra ili veliki koncerti, a Vranić  smatra kako do toga neće ni doći.

– Organizatori će sigurno pratiti iz dana u dan kako se situacija razvija, komunicirati s relevantnim institucijama i ne vjerujem da će biti otkazivanja tih događaja u ljetnom periodu niti kasnije.

Istaknuo je da očekuje da će već krajem 5 i 6 mjeseca imati jako dobru sliku kakav je efekt na poslovanje u ovoj godini, a također tada će imati i puno bolju puno viziju ih čeka u drugoj polovici godine.

– Teško je zamisliti sezonu bez svih događanja na koja smo navikli. Svi imamo pozitivnu viziju da će se situacija smiriti u dogledno vrijeme. Slušamo nadležne institucije, stručnjake i nadamo se da će pojava toplog vremena i disciplina koja se uvodi u našoj državi dovesti situaciju pod kontrolu.

Podijeli objavu