Podijeli objavu

Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji do 14 sati je porastao na 57. To je 10 više nego dva sata ranije i 23 više nego jučer. Ukupno testiranih je 2270.

Osnovna škola u Kamniku prva je škola u Sloveniji zatvorena zbog koronavirusa nakon što se pokazalo da je jedna učiteljica pozitivna na virus. Učiteljica je bila u kontaktu s djecom iz četiri razreda pa dežurni epidemiolozi daju upute roditeljima i ravnateljima, prenosi RTV Slovenija.

Vlasti su izvijestile da će škola biti zatvorena sljedećih 14 dana.

Za ulazak u Sloveniju iz Italije od danas potrebna potvrda

Slovenija danas počinje nadzirati granicu s Italijom zbog koronavirusa. Pri ulasku kontroli podliježu svi koji nisu slovenski državljani ili u Sloveniji nemaju stalno prebivalište.

Za ulazak u Sloveniju inozemni putnici trebat će potvrdu da nisu zaraženi koronavirusom, ne stariju od tri dana.

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, pozivajući se na vladine zaključke donesene na dopisnoj sjednici, na talijansko-slovenskoj granici ili u njezinoj blizini provjeravat će se imaju li putnici koji dolaze iz Italije potvrdu o negativnom nalazu na Covid-19 koju im je izdalo nadležno tijelo.

Potvrda mora biti na slovenskom, engleskom ili talijanskom jeziku i ne smije biti starija od tri dana.

Osobama bez takve potvrde ulazak u Sloveniju može se zabraniti, no kontrola se ne odnosi na teretni promet. Ministar zdravstva izdat će dodatnu odredbu u kojoj će biti definirano u koliko sati u srijedu počinje provedba kontrole ulaska, prenosi STA priopćenje slovenske vlade.

Vlada na odlasku premijera Marjana Šareca najavila je odluku o zatvaranju granice s Italijom, koja će stupiti na snagu čim se za to stvore tehnički i administrativni uvjeti.

Na ljubljanskom aerodromu već je na snazi zabrana slijetanja zrakoplova iz  regija pogođenih koronavirusom. Ta odluka vrijedi do kraja mjeseca, a u srijedu će biti izdane upute za mjerenje tjelesne temperature putnika, javlja Hrt.hr.

Zbog koronavirusa na tom su aerodromu već otkazane dvije popodnevne linije s Beogradom, jutarnji let prema Frankfurtu i iz njega te popodnevne linije s Bruxellesom i Podgoricom u oba smjera.

Podijeli objavu