Podijeli objavu

Do kraja tjedna u poštanske sandučiće više od 160 tisuća članova HDZ-a trebala bi stići motivacijska pisma koja potpisuje kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, a plaćena su gotovo 200.000 kuna u gotovini, piše u četvrtak Jutarnji list.

U pismu Kovač stranačkim kolegicama i kolegama objašnjava zašto svoj glas u nedjelju 15. ožujka na unutarstranačkim izborima trebaju dati njemu i članovima njegova tima. Pisma su poslana preko Hrvatske pošte, a cijeli je posao plaćen gotovo 200 tisuća kuna. I to u gotovini, navodi dnevnik.

Pisma su poslana u dvije tranše: u subotu smo zaprimili 90 tisuća, a u ponedjeljak još 72 tisuće pisama. Cijena te usluge, uključujući PDV, iznosi 1,20 kuna po jednom pismu. Pisma su, koliko znam, već u fazi distribucije i do kraja tjedna u cijelosti bi trebala biti dostavljena na tražene adrese. Neobično je što je u ovom slučaju to uplatila fizička osoba te što je plaćeno odjednom u gotovini, a ne preko računa kaže izvor Jutarnjeg lista iz Hrvatske pošte.

Tvrdi da uslugu slanja pisama nije platio nitko iz Opcije za promjene – Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić i Tomislav Tolušić nego da je gotovo 200 tisuća kuna ‘iskeširao’ netko drugi.

U stožeru Opcija za promjene kažu da je točan broj pisama koje su poslali 164.280 komada. Nakon što su potvrđene kandidature, iz središnjice stranke dobili smo bazu podataka, ali samo s adresama članova, bez njihovih telefonskih brojeva i e-mail adresa. Stoga nismo imali drugog izbora, nego im uputiti pisma.

Ukupni iznos koji smo platili za pisma je 197.136 kuna, a to su zajedno financirali kandidati svojim sredstvima, prenosi Tportal.hr. Uplatu u gotovini izvršio je član našeg stožera u Hrvatskoj pošti u Velikoj Gorici kojemu su kandidati dali novac, rekla je Silvana Oruč Ivoš, glasnogovornica Opcije za promjene.

Podijeli objavu