Podijeli objavu

Kremlj je poručio u petak novinarima koji prate predsjednika Vladimira Putina da ne dolaze na službena događanja ako se dobro ne osjećaju radi mjere opreza kako bi se zaštitilo osoblje predsjedničke administracije od korona virusa.

Kremlj je poslao tu molbu dan nakon što je Duma, donji dom ruskog parlamenta, priopćila da će dezinficirati svoje prostorije pošto je jedan zastupnik ignorirao karantenu zbog korona virusa i dolazio na sjednice, uključujući i onu na kojoj je Putin održao obraćanje.

Moskva je priopćila da su službeno zabilježena 34 slučaja zaraženih korona virusom te da nitko nije umro. Dio liječnika doveo je u pitanje tu brojku s obzirom na neujednačeno testiranje u zemlji.

“Želim se obratiti svim članovima poola u Kremlju i svim novinarima i urednicima… koji prate aktivnosti predsjednika u Kremlju”, rekao je Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik.

“Budite posebice oprezni glede bilo kakvih znakova korona virusa. Ako se ne osjećate dobro, molim vas da ne dolazite u Kremlj, da ne sudjelujete u novinarskom radu u Kremlju.”

Peskov je odbio reći je li se Putin testirao na korona virus, javlja Hina.

Također je kazao da predsjednik nije imao nikakav kontakt sa zastupnikom u Dumi koji je ignorirao karantenu, prenosi N1.

Podijeli objavu