Podijeli objavu

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine preporučila je održavanje misa na otvorenome, te je pozvala osobe izloženije riziku težih oboljenja od Covida 19 da razmisle hoće li dolaziti na euharistije, a odgođen je i vjeronauk za djecu.

Predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić je pozivajući se na odluke civilnih vlasti naložio svim katoličkim župama da se ponašaju sukladno tim odlukama o izbjegavanju javnih okupljanja, te da se ‘do daljnjega – ondje gdje je moguće (mise) održavaju na otvorenom prostoru’.

“Starijim osobama i drugima koji su izloženiji opasnosti virusa preporuča se da dobro razmisle i sami odluče o dolasku na euharistijska slavlja”, navodi se u preporukama Biskupske konferencije BiH.

Vjernike se upućuje na mogućnost izbjegavanja blagoslovljene vode i međusobnih dodira rukama.

Preporuča se i svećenicima da kod davanja pričesti budu posebno pozorni, te da poštuju volju vjernika.

Zbog prekida održavanja nastave u obrazovnim institucijama, donesena je odluka i o prekidu župnog vjeronauka, javlja Hina.

Kardinal Puljić pozvao je vjernike i da se mole te je zazvao Božji blagoslov za oboljele i cijeli svijet, zaustavljanje širenja ove bolesti, te za sve koji skrbe o pandemiji koronavirusa, prenosi N1.

Do sada je u Bosni i Hercegovini potvrđeno 18 osoba zaraženih koronavirusom.

Podijeli objavu