Podijeli objavu

Sutra će se ipak održati unutarstranački izbori u HDZ-u. Sva su biračka mjesta pripremljena u skladu s preporukama o provođenju mjera zaštite od širenja koronavirusa. Posljednjeg dana kampanje glavna tema bile su – lažne vijesti.

Dan prije unutarstranačkih izbora, Andrej Plenković u pratnji dijela tima obišao je Krapinu i Karlovac, a Miro Kovač održao konferenciju za novinare. Predsjednik stranke poručuje – u HDZ-u ima mjesta za sve, ali u najužem vodstvu treba biti homogena ekipa.

– Koja će reći da HDZ ide u dobrom smjeru i da Hrvatska ide u dobrom smjeru i to je glavna razlika između našeg tima i tima oponenata koju su se probudili zadnjih mjesec dana za sve što su dizali ruku, sada ih je pogodila strijela i sad smjer nije dobar, poručio je Plenković.

Predvodnik tog tima Miro Kovač pak poziva članove da izaberu drugačiju politiku stranke, te pozvao na transparentnu proceduru tijekom izbornog procesa.

– Sutra će članovi i članice odlučiti u kom smjeru će se smjeru nastaviti razvijati stranka hoćemo li nastaviti iz neuspjeha hoćemo li ići iz poraza u poraz ili će izabrati zaokret, rekao je Kovač.

Andrej Plenković upozorio je kako među članovima cirkulira SMS poruka kojom se pozivaju kandidati kako da glasuju na unutarstranačkim izborima, a na popisu su pomiješani kandidati iz obje grupacije.

– Očito je ekipa shvatila da gube to im neće proći i još jedna operacija koja je nalik na operacija fake newsa kakve imamo oko koronavirusa, rekao je Plenković.

– Što se tiče optužbi ne želim se spuštati na njegov nivo, nervozan je, smatra Kovač.

Na poruku je reagiralo i Središnje izborno povjerenstvo stranke, poziva članove stranke da ne nasjedaju na anonimne poruke.

– Nema poruka u ime stranke – ovo je došlo s anonimnog broja, možda je poslao i netko tko nije član stranke, smatra glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Članovi stranke od osam do 19 sati mogu dati svoj glas na jednom oko ukupno 585 biračkih mjesta. S obzirom na situaciju oko koronavirusa na snazi su posebne mjere.

Središnje izborno povjerenstvu HDZ-a donijelo je preporuke vezano za mjere tijekom unutarstranačkih izbora, to znači da na jednom biračkom mjestu može biti najviše 15 osoba u isto vrijeme, svaki birač treba sa sobom ponijeti kemijsku olovku, a na svakom biračkom mjestu mora biti najmanje jedno dezinfekcijsko sredstvo, ističe Hrt.hr.

Tim Andreja Plenkovića rezultate će čekati u prostorijama Matice hrvatske, a onaj Mire Kovača u hotelu Panorama. Neslužbeni rezultati izbora trebali bi biti poznati oko 23 sati.

Podijeli objavu