Podijeli objavu

Europske olimpijske kvalifikacije u boksu koje se održavaju u londonskoj Copper Box Areni nastavit će se, ali bez gledatelja, objavili su organizatori.

Boksački turnir je započeo u subotu, a traje do 24. ožujka. Prva dva dana gledateljima je bio dozvoljen nastup, no od ponedjeljka tribine će biti prazne zbog bojazni od koronavirusa.

Turnir organizira Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nakon suspenzije Međunarodne boksačke federacije AIBA prošle godine.

“Uveli smo i niz dodatnih mjera, uključujući rutinsko ispitivanje temperature za natjecatelje koji se bore, a koji će nam pružiti dodatne podatke o boksačima i omogućiti nam da pratimo i identificiramo sve promjene,” poručili su iz IOC Boxing Task Force (BTF)

Predsjednik Europske boksačke konfederacije (EUBC) Franco Falcinelli, rekao je za BBC Sport kako se boji da je rizik od oboljenja boksača bio “vrlo velik”.

“Po mom mišljenju vrlo je čudno da su tribine bile otvorene,” dodao je.

Falcinelli je također, zabrinut zbog toga kako će se boksači i njihove ekipe vratiti kući nakon turnira zbog odgode brojnih letova.

“Ovo je vrlo zanimljivo pitanje, jer su mnoge nacionalne aviokompanije zaustavile letove. Na primjer, nema letova iz Engleske u Italiju.”

U Londonu nastupa 342 boksača koji se bore za 77 viza za olimpijske igre u Tokiju koje su na rasporedu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

Na turniru nastupa i osam hrvatskih boksača i boksačica, ističe Hina.

Luka Plantić (81 kg) je prošao prvo kolo, dok su Ivana Habazin (69) i teškaš Toni Filipi ispali u prvom kolu, prenosi Nacional.hr.

Od hrvatskih predstavnika u Londonu još je u natjecanju Marko Zeljko (69kg), Mladen Sobjeslavski (75kg), Marko Milun (+91kg), Nikolina Ćaćić (57kg) i Marija Malenica (60kg).

Podijeli objavu