Podijeli objavu

Mađarska će zatvoriti svoje granice za međunarodne putnike, otkazati kulturne i sportske događaje i ograničiti rad restorana, objavio je u ponedjeljak u parlamentu premijer Viktor Orban, ističe Hina.

Mađari će se moći vratiti u zemlju no stranci u nju više neće moći ući. Orban je najavio i porezne i monetarne mjere kako bi se pomoglo gospodarstvu pogođenom posljedicama širenja virusa.

Sve prodavaonice osim onih koje prodaju hranu bit će zatvorene, a radit će i ljekarne i drogerije. Orban je pozvao sve starije od 70 godina da ne izlaze iz svojih kuća, prenosi Tportal.hr.

Mađarima je preporučio otkazivanje svih događaja, osim obiteljskih okupljanja. Novo radno vrijeme restorana je do 15 sati.

‘Život idućih mjeseci neće biti kao nekad’, rekao je Orban upozoravajući na dugu bitku i otvarajući mogućnost porasta nezaposlenosti zbog posljedica koje će epidemija ostaviti na gospodarstvo zemlje.

‘Čitavo će gospodarstvo biti u nevolji no ne i svi sektori istodobno’, rekao je Orban.

Kazao je da vlada radi na brzom odgovoru kako bi se pomoglo turizmu, restoranima i uslužnim djelatnostima koje su prve pogođene krizom.

Podijeli objavu