Podijeli objavu

Ravnatelj KBC-a Zagreb danas je, gostujući na N1, kazao kako su neki od liječnika zaraženih koronavirusom bili na vikend skijanju u Austriji, a to su zatajili na Rebru.

Ante Ćorušić je kazao kako će navedeni doktori biti sankcionirani. “O tome ću razgovarati s ministrom i stožerom Civilne zaštite. Sama činjenica da će to izaći u javnost je već dovoljna sankcija, a bit će i druge sankcije”, kazao je dodajući kako je zbog neodgovornih liječnika sada tri posto osoblja KBC-a obligatornoj samoizolaciji. Ipak, nadodao je, imaju dovoljan broj liječnika i medicinskih sestara pa rade normalno.

‘VIRUS JE DONESEN’

“Znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji. Apeliramo na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija vrijedi i za liječnike”

Ćorušić je rekao i da imaju suspektnu situaciju za jednog kolegu koji je na drugoj klinici te da se ondje provodi epidemiološki monitoring.

PITANJE UGROŽENOSTI PACIJENATA

Kad je riječ o pacijentima, smatra kako ni jedan pacijent ne bi trebao biti ugrožen zbog navedenih zaraženih liječnika, navodi Telegram.hr.

“Nemamo saznanja da bi pacijenti imali naznake da su inficirani, jedan koji je testiran je negativan. Nadam se da neće biti kolateralne štete za pacijente”, dodao je.

Podijeli objavu