Podijeli objavu

U Sloveniji je do srijede u 14 sati ukupno potvrđena zaraza koronavirusom u 286 osoba, što je za 11 više u odnosu na isto vrijeme u utorak, objavila je slovenska vlada na Twitteru.

Ukupno je do sada testirano 8730 osoba, gotovo tisuću više u odnosu na stanje testiranja od utorka, javlja Hina.

Iako je dnevni porast broja novozaraženih u Sloveniji zadnja dva dana usporen, slovenski infektolozi navode da je zemlja još u početnoj fazi epidemije te idućih dana treba očekivati teža oboljenja već inficiranih, a za što se zdravstveni sustav intenzivno priprema.

Kako je u utorak izjavio ministar zdravstva Tomaž Gantar, u Sloveniji je provedba strožih mjera za sprečavanje epidemije počela sedam do deset dana kasnije nego što je trebalo, a stvarno zaraženih možda je i pet puta više nego što je evidentirano.

Sada se svi moramo ponašati tako kao da smo zaraženi i pridržavati se strogih mjera kako bismo zaustavili krivulju eksponencijalnog porasta broja oboljelih, kazao je Gantar.

U Sloveniji je do sada jedna osoba umrla od posljedica zaraze koronavirusom, ali je još pet oboljelih u vrlo kritičnom stanju u Infektološkoj klinici u Ljubljani gdje je na intenzivnom odjelu ukupno petnaestak težih slučajeva, objavljuju slovenski mediji, prenosi Bljesak.info.

Podijeli objavu