Podijeli objavu

Supermarketi u Ujedinjenom Kraljevstvu uveli su stroga ograničenja koliko robe kupci mogu kupiti kako bi ih spriječili da stvaraju zalihe dok eskalira pandemija koronavirusa, prenosi u srijedu BBC.

Sainsbury’s i Asda objavili su da neće dopustiti kupcima da kupuju više od tri komada bilo koje namirnice.

Sainsbury’s je također kazao da će kod internetske dostave prioritet imati ugrožene skupine i stariji građani.

Tvrtka „nastoji osigurati da svi imaju pristup robi koja im treba“, rekao je direktor Mike Coupe.

Asdina ograničenja vrijedit će i za proizvode za čišćenje i higijenu.

Trgovački lanac objavio je na svojem blogu da bilježi „povećanu potražnju“ za proizvodima i u trgovinama i u internetskoj prodaji.

„Imamo dovoljno robe za sve, ali imamo odgovornost postupati ispravno radi naših zajednica kako bismo pomogli kupcima da se brinu za svoje voljene kada im je potrebna pomoć“, istaknuo je.

Aldi je već uveo ograničenja od četiri komada po kupcu za sve proizvode, dok je Morrisons objavio da će povećati uslugu dostave robe prodane putem interneta, javlja Hina.

Drugi trgovački lanci uključujući Tesco i Boots uveli su ograničenja za posebno tražene proizvode kao što su tjestenina, maramice i dezificijensi za ruke, navodi Tportal.hr.

Glavni direktor Bootsa Sebastian James rekao je da problem nije u opskrbi nego u potražnji.

„Nijedan opskrbni lanac ne može preživjeti iznenadno, neočekivano globalno deseterostruko povećanje potražnje. Mislimo da je neobično važno da što je više ljudi moguće može nabaviti što im doista treba“, rekao je za BBC-jevu emisiju „Today“.

Podijeli objavu