Podijeli objavu

Pariška policija u srijedu je postrožila provjere građana tijekom opće karantene, a na istoku Francuske vojska je krenula pomagati bolnicama pod prevelikim pritiskom.

Policija u francuskoj prijestolnici objavila je kako je do srijede ujutro provedeno 10 tisuća provjera, a 518 ljudi je kažnjeno zbog nepoštivanja pravila, ističe Hina.

U blizini Eiffelovog tornja i u gusto naseljenom 10. arondismanu u istočnom dijelu središnjeg Pariza policija je provjeravala imaju li vozači i pješaci potpisani dokument kojim se potvrđuje da su vani zbog nekog od dopuštenih razloga, poput rada ili kupovine potrepština.

Ulice južnog Pariza u srijedu su bile tihe, s rijetkim prolaznicima na ulicama, donosi Glas Istre. No u jednoj ulici na radničkom sjeveroistoku ulice su ostale pune, bez policije na vidiku.

Francuska bilježi daljnji rast broja infekcija – u utorak je bilo 7.730 zaraženih. Vlada je povećala kazne za kršenje pravila karantene, s 38 na 135 eura.

Francuski ministar zdravlja Olivier Veran izjavio je za televiziju LCI da se nada da će mjere dovesti do vidljivog usporavanja rasta broja zaraženih za „osam, deset ili dvanaest dana“.

Ministrica obrane Florence Parly objavila je kako je vojska evakuirala šest pacijenata s intenzivne njege iz bolnice u regiji Alsace, jedne od najpogođenijih virusom.

Vojska se priprema postaviti poljsku bolnicu u alzaškom gradu Mulhouseu, dodala je Parly na svom Twitter profilu.

Podijeli objavu