Podijeli objavu

Stožer civilne zaštite na izvanrednoj konferenciji za medije objavio je kako je noćas jedna osoba koja je bila u samoizolacija umrla. Muškarac je s područja Brtonigle. Nije bio testiran na koronavirus, ali je imao blage simptome.

Još nije poznato je li riječ o smrti uzrokovanoj koronavirusom: Naime, muškarac nije bio testiran na koronavirus jer je imao blage simptome. No, tijekom noći nastupile su komplikacije i on je preminuo, piše Glas Istre.

“Je li u ovom slučaju riječ o smrti zbog koronavirusa ili nije, još ne možemo reći. Uzeti su brisevi i kad dođu nalazi, znat ćemo više”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

“Sa svim kontaktima i djelatnicima Hitne pomoći koji su bili na terenu postupa se kao da je preminula osoba bila oboljela sve dok ne dobijemo nalaz”, dodali su.

Nalaz bi trebao stići u srijedu poslijepodne.

Još pet zaraženih u Istri

Od ukupno 127 uzoraka koji su u utorak poslani na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” zaraza koronavirusom potvrđena je kod pet osoba koje su bile u samoizolaciji, odnosno pod mjerama zdravstvenog nadzora.

“Kod svih slučajeva u pitanju je kontakt sa zaraženim osobama iz rizičnog područja”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Riječ je o dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama iz Italije i Slovenije, jedna je imala kontakt sa zaraženim muškarcem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jedna je kao ugostiteljski radnik radila u talijanskom skijalištu Cortina d’Ampezzo, a jedna u Austriji.

Od tih petero novozaraženih dvoje je iz Umaga, a po jedan iz Rovinja, Pule i Vodnjana.

Dosad je u Istri zabilježeno 11 zaraženih, od kojih su osmorica muškaraca i tri žene, prenose Vijesti.hr.

Podijeli objavu