Podijeli objavu

Novi slučajevi zaraze koronavirusom potvrđeni su u četvrtak u Bosni i Hercegovini pa je ukupan broj zaraženih do četvrtak u podne u toj zemlji bio 45, izvijestili su lokalni mediji.

Ravnatelj Kliničkog centra u Mostaru Ante Kvesić potvrdio je za javni servis BHRT kako su četiri nova slučaja zaraze potvrđena u hercegovačkom mjestu Konjic, a ranije tijekom dana prisutnost virusa utvrđena i kod dvije osobe iz Mostara.

Koronavirus u Konjicu identificiran je nakon što je u tom gradu prošlog tjedna organizirano obilježavanje obljetnice djelovanja tvornice streljiva “Igman”, a među uzvanicima je bio i muškarac iz Srbije za kojega je utvrđeno kako je u ovom slučaju bio “nulti” pacijent koji je prenio virus. Zaražen je i direktor tvornice Džahid Muratbegović koji je za portal “Dnevnog avaza” potvrdio kako su i preostala trojica zaraženih radnici u njegovoj tvornici.

Banja Luka i dalje je žarište zaraze, jer je u tom gradu prisutnost virusa SARS-CoV-2 utvrđena kod ukupno 23 osobe. Po jedan slučaj registriran je u obližnjem Čelincu te Srpcu, kao i u Modriči te Prnjavoru, piše Hina.

U Federaciji BiH, osim ranije u Mostaru i sada u Konjicu, slučajevi zaraze potvrđeni su u Orašju te Bihaću, prenosi Tportal.hr. U Sarajevu do srijede nije bilo niti jedne osobe kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom. U cijeloj zemlji je više od deset tisuća osoba pod nadzorom zbog sumnje u moguću zaraženost.

Podijeli objavu