Podijeli objavu

Nova dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Mostaru. Ovu informaciju za N1 potvrdio je direktor SKB Mostar Ante Kvesić.

Podsjećamo, dan ranije potvrđena su tri pozitivna slučaja na korona virus i sva tri su detektirana u SKB Mostar.

”Jedan slučaj je supruga od prvooboljelog bolesnika u kućnoj izolaciji, dakle ona je dobrog zdravstvenog stanja”, kazao je ranije infektolog prof. dr. sc. Jurica Arapović.

Doktor Arapović je naveo kako je bolesnik, koji je u utorak premješten s Klinike za plućne bolesti na Kliniku za infektivne bolesti, boljeg općeg stanja, ali i dalje ima obostranu upalu pluća virusnog karaktera.

U izolaciji je 28 liječnika, ali se oni svi osjećaju dobro i nemaju poteškoća. Do sada se prijavilo više od 120 osoba koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim.

Zbog novonastale situacije, radi se na reorganizaciji KBC Mostar.

U Konjicu je registrirano prvih četvero zaraženih, piše N1. Do zaraze je došlo nakon što je 11. ožujka organizirana manifestacija povodom 70. godišnjice rada kompanije za proizvodnju oružja i streljiva “Igman”.

Manifestaciji je prisustvovao vrh Vlade FBiH, ali i gost iz Srbije za kojeg je naknadno javljeno da je pozitivan na korona virus.

Kako javlja reporterka N1, cijela uprava ovog produzeća je u izolaciji i sada se pokušava doći do ostalih kontakata, prenosi Bljesak.info.

Podijeli objavu